ANGKOR WAT (CAMBODGIA) – Templul zeilor

Angkor Wat

Angkor Wat

Acesta este locul la care visez de cativa ani buni! Este o a opta minune a lumii, si minunata-i aparitie in fata ochiilor, iti face imaginatia sa se cutremure.

Angkor Wat este un templu hindus din regiunea Angkor din Cambodgia. A fost construit la începutul secolului al XII-lea pentru un rege local și reprezintă un model de arhitectură khmeră de cel mai înalt nivel. Este cel mai bine păstrat loc arheologic, de la înfințarea sa acesta este cel mai important centru religios , prima dată hindus, dedicat zeului Vishnu , iar apoi budist. Este cel mai mare complex monumental religios din lumea actuală.
El a devenit un simbol alCambodgiei, care apare pe steagul său național, și este prima atracție a țării pentru vizitatori. Angkor Wat combină două planuri de bază ale arhitecturii templului Khmer:muntele templului si mai tarziu templul, bazat pe arhitectura specifică din Sudul Indiei hinduse, cu caracteristici cheie de exemplu Jagati . De asemenea acest templu a fost construit să reprezinte Muntele Meru , lăcașul zeităților hinduse .

Uimitoarea dispunere a radacinilor pe templu

Uimitoarea dispunere a radacinilor pe templu

O echipă arheologică din India a restaurat templul între anii 1986 și 1992. Începând cu anii 1990, Angkor Wat a continuat efortul de conservare și s-a observat o creștere semnificativă în turism. Templul este o parte a World Heritage Site Angkor, înființată în anul 1992, care a oferit unele fonduri și a încurajat guvernul cambodgian să protejeze situl. GACP lucrează la un proiect pentru a proteja basoreliefurile care decorează templu din prejudiciu. Studiul organizației a constatat că aproximativ 20% din basoreliefuri au fost în stare foarte proastă, în principal din cauza eroziunii naturale și deteriorării piatrei, și de asemenea, ca urmare a eforturilor restaurarii. Alte lucrări implică repararea de secțiuni și prevenirea colapsului în continuare: fațada de vest de la nivelul superior, de exemplu, a fost susținută de schele în 2002, în timp ce o echipă japoneză a restaurat o parte a bibliotecii de nord a incintei exterioare,în anul 2005.

Apus...sau rasarit?

Apus…sau rasarit?

Bibliografie: http://www.wikipedia.ro

Ilustratii: www. tumblr.com

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s