NUMELE TRANDAFIRULUI – UMBERTO ECO

Umberto Eco, geniul. Umbero Eco, maestrul semioticii.

M-am aventurat, la sugestia profesorului de limba si literatura romana, intr-o carte ce depaseste cu mult nivelul de carte buna…Numele trandafirului.

Intr-adevar, am citit-o cu sufletul la gura si nu am reusit sa o las din mana pana ce nu am aflat misterul de dincolo de moarte( poate ar fi mai potrivit sa zic “morti”). M-a fascinat si m-a inspaimantat. M-a facut sa realizez inca odata catefete poate avea un om…sau mai multi oameni …?!

Am ramas stana de piatra in fata talentului lui Eco de a construi personaje cu o incarcatura emotionala si intelectuala dusa aproape de desavarsire. Fara doar si poate, fostul inchizitor, Guglielmo, este un Sherlock Holmes sau un Hercule Poirot de mana intai, iar tactica lui de a-si ascunde banuielile si de a-si retine ipotezele pentru el, de a iscodi in cea mai deplina discretie si de a cerceta fiecare suflet uman ce se invarte in abatie, a fost o calatorie in taramul agoniei.

Un roman pe cinste!!!Mult mai bun( din toate punctele de vedere) decat …Codul lui Da Vinci, Aventurile lui Sherlock Holmes,sau altele de genul acesta.

Cine este in cautare de o carte politista, ce imbina crimele cu inchizitia, misterul si ocultul…a gasit ceea ce trebuie!

©
All rights reserved to the admin of this blog, mmirar

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s