GUSTUL SAMBURILOR DE MAR – KATHARINA HAGENA

Este o carte care se citeste rapid, intr-o zi nu ai ce face cu ea!

Cu toate acestea, sa nu ne lasam inselati de aparente! Mica-mica…dar….in fine, cert este un lucru: este o carte in care plasele de paianjen aruncate asupra cititorului se intetesc pe masura ce actiunea se deruleaza.

Eu am fost nevoita sa revin la anumite pagini( nu pasaje), pentru ca deja pierdusem sirul numelor, intamplarilor, rudelor, povestilor de amor sau din contra, povestilor stranii(stranii in adevaratul sens al cuvantului).

O poveste despre istoria unei familii, cu numeroasele ei razboaie, mai mult sau mai putin interioare, cu legendele si miturile ei, ce te captiveaza si te face sa te gandesti cat de absurde sunt unele lucruri si ca orice este posibil(orice, am zis!). Cand amintirile ce au gustul samburilor de mar(dulci si amarui, ca martipanul) incep sa-si croiasca drum prin cotloanele mintilor tuturor, cand sufletele se zbat atat de tare incat ameninta sa  paraseasca si sa  zdrobeasca trupurile nisipoase, cand cele mai crunte trairi li se aseaza pe varful inimii, atunci( deabea atunci) fiecare descopera inauntrul sau ceva de care nu era constient pana acum, si descopera in jurul lor…iubiri?Adevaruri socante? Poate, poate ca se redescopera pe sine si redescopera lumea in care si-au petrecut copilaria.

Merita citita pentru stilul pe care Hagena il utilizeaza, pentru compotul acela de personalitati, pentru tavalirea lor prin cele mai dulci esente si prin cele mai dure granule de viata.

Coincidenta sau nu, eu ador samburii de mar, iar toate acestea m-au inspirat in alegerea titlului 😀

©All rights reserved to the admin of this blog, mmirar

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s