UMBRA VANTULUI – CARLOS RUIZ ZAFON

Cu fiecare pagina, cartea aceasta a urcat in topul cartilor mele favorite. Este spledida, si o recomand oricui are starea de a duce sentimentul de teama, groaza, extaz si uimire pana la capat.

Este povestea unei carti, a scritorului ei, a nemiloasei reaitati, si a felului in care soarta aseaza o alta poveste pe tiparele celei vechi. Surprinde intimitatile dintre cititor si carte si manunchiul de personaje ce se perinda prin jurul misterioasei carti descoperite. Are aproape 500 de pagini, dar te prinde cartea atat de mult incat vei avea tendinta sa lungesti tu lectura. Se termina prea repede…

Totul incepe cand Daniel, un mititel, este dus de catre tatal sau in Paradis, sau, Cimitirul Cartilor Uitate. Printre miile de tomuri, se afla „Umbra Vantului”al lui Julian Carax, de care Daniel este atras in mod iremediabil. Astfel incepe cautarea lui Daniel.Scormoneste trecutul, iar scheletele ce se ascundeau in dulapurile familiilor mari ale Barcelonei sunt covarsitoare.

Este una dintre cartile la care in timp ce o citeam a trebuit sa las doua nopti o lumina aprinsa in camera, la care  am ras in hohote si plans cu lacrimi de crocodil, in perna, temandu-ma ca am sa trezesc pe cineva.

©All rights reserved to the admin of this blog,  mmirar

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s